maanantai 19. syyskuuta 2011

?

Löysin asuntoni alta intiaanien hautausmaan ja siellä oli muinaiselle egyptiläiselle pergamentille kirjoitettu tällainen intiaanitarina, joka saattaa kiinnostaa kaikkia sään ystäviä:

Valkoinen susi ja sään syntymä

Kauan sitten, ennen kuin aurinko tai kuu oli noussut taivaalle ja kaikki elämä tapahtui tähtien valossa, liikkui valkoinen susi maan päällä. Sen turkista tippui tähtien pölyä kun se ryntäsi hirmuisella vauhdilla saaliinsa perään, ja tästä tähtipölystä syntyi kimallus vetten päälle ja rantojen hietikoille. Kun suden hampaat upposivat uhriensa lihaan, tippui maahan verta,  josta myöhemmin kasvoivat ensimmäiset ihmiset, joiden mielen oli täyttänyt saaliseläimen pelko ja sydämen saalistajan urheus. Mutta ennen tätä hetkeä valkoinen susi kysyi viisaalta ja vanhalta pöllöltä Maailman Salaisuutta, johon pöllö vastasi antamalla sudelle lomakkeet, jotka piti täyttää kuun, joka oli tässä vaiheessa siis jo ilmestynyt maisemaan, viidenteentoista päivään mennessä ja palauttaa kopioiden kera kauimpana sijaitsevaan aluetoimistoon aamun kahdenteentoista hetkeen mennessä. Lomakkeiden määrä oli valtava.
 
Suden itku valui kyyneleinä yli kuivan maan ja näin syntyi sade ja kasvien elämä. Suden valitus kiiri yli laaksojen ja voit vieläkin kuulla sen kun kuulet tuulen ulvovan. Suden kynä kulki yli paperivuorten, ja voit kuulla sen rapinan ja nähdä sen liikkeen jos menet paikan päälle ja kuuntelet ja katselet siellä tapahtuvia asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti